Ingrediente
- 210 gr. unt
- 210 gr de zahar pudra
- 9 galbenusuri
- un sfert de lingurita praf de copt
- vanilie
- coaja si zeama de la o lamaie mare Bio
- 210 gr. faina
- un borcan de gem de caise
Crema de bezea:
- 9 albusuri
- 190 gr. zahar
- 190 gr nuca macinata
- 1 lingura cacao
- vanilie
Mod de preparare
Se mixeaza untul rece dar moale, cu zaharul, vanilia, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se mai adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se amesteca si faina si praful de copt foarte usor.
Se asaza o foaie de copt intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz si se toarna compozitia, se niveleaza cu o spatula de silicon. Se pune gemul de caise uniform, se niveleaza cu spatula de silicon sau cu lingura.
Albusurile se mixeaza cu cele 190 gr. zahar si vanilia ( zahar vanilat) ca la bezea, se adauga apoi nuca macinata si o lingurita de cacao, se amesteca foarte usor prin invaluire.
Crema se toarna peste compozitia din tava si se coace la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute sau pana este coapta.
Prajitura se taie rece. Dupa servire se va pastra la rece.
Geniala prajitura!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Felii londoneze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|