Ingrediente
- Ingrediente Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos
- 200 g ciocolata neagra (de calitate, cu minimum 70% cacao)
- 100 g unt (plus extra pentru uns formele)
- 3 oua
- 100 g zahar
- 50 g faina
- Un praf de sare
- Unt si cacao pentru tapetat formele
Mod de preparare
Cum se prepara Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos
Pregatirea formelor:
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Unge formele individuale (ramekins sau forme de briose) cu unt si tapeteaza-le cu cacao pudra, pentru a preveni lipirea desertului.
Topirea ciocolatei si a untului:
Intr-un bol, topeste ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi (bain-marie) sau la cuptorul cu microunde, amestecand pana obtii o compozitie omogena si lucioasa. Lasa sa se raceasca putin.
Amestecarea oualor si a zaharului:
Intr-un alt bol, bate ouale impreuna cu zaharul pana cand obtii o compozitie spumoasa si deschisa la culoare.
Combinarea ciocolatei cu ouale:
Incorporeaza treptat amestecul de ciocolata topita in ouale batute, amestecand usor pana la omogenizare.
Adaugarea fainii:
Cerne faina si adauga un praf de sare, apoi incorporeaza-le usor in compozitia de ciocolata, folosind o spatula pentru a pastra textura fina.
Turnarea compozitiei in forme:
Toarna compozitia in formele pregatite, umplandu-le pana la 3/4.
Coacerea:
Coace fondantul timp de 8-10 minute. Marginile trebuie sa fie coapte, dar centrul sa ramana moale si usor lichid. Ai grija sa nu lasi desertul prea mult in cuptor, deoarece interiorul nu va mai curge.
Servirea:
Scoate formele din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin, apoi rastoarna deserturile pe farfurii.
Serveste fondantul cald, alaturi de o lingura de inghetata de vanilie sau fructe proaspete. Recomandam si mousse de cafea
sau tort cu ciocolata
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|