Ingrediente
- 4 oua mari
- 150 g zahar brut Demerara
- 1 cutie lapte condensat DeLatte ( 410 g )
- 400 ml lapte dulce
- esenta de vanilie
- 1 lingurita plina cu ness
- Frisca
- 200 g smantana dulce cu cel putin 30% grasime
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 2 -3 linguri lapte dulce ( smantana este foarte groasa si trebuie diluata)
Mod de preparare
Mai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia.
Intr-un castron am pus ouale, laptele condensat, esenta de vanilie si ness-ul, apoi am omogenizat, la final am turnat laptele dulce. Acest amestesc l-am transferat in vasul de yena, vas ce l-am pus in tava cuptorului de la aragaz. In tava am turnat apa fierbinte, am acoperit vasul de yena cu folie de aluminiu si am lasat la cuptor cca 1 ora si 15 min.
Am scos vasul de yena din cuptor si l-am lasat sa se raceasca ( trebuia sa-l las sa se raceasca foarte bine, n-am avut rabdare ), apoi am rasturnat pe un platou continutul vasului de yena, adica flan-ul (cica asa se numeste toata treaba asta), am ornat cu frisca si am servit cu pofta.
Frisca. Intr-un vas mai inalt punem smantana dulce, zaharul vanilat si laptele si mixam pana obtinem o frisca ferma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|