Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu

Postat de ctlina in Dulciuri
30 Apr 2018 | 2456 vizualizari
Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu

Pastizzu est un desert din Corsica. Un dulce simplu pregatit de obicei duminica, considerat ca un desert sarac datorita ingredientelor simple folosite : paine uscata sau gris, oua, lapte si zahar. Poate fi aromatizat cu lamaie (la Bastia) sau cu vanilie. Impreuna cu Fiadone- Prajitura corsicana cu brânza Brocciu, este unul din deserturile cele mai consumate in Corsica. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/flan-sau-budinca-din-corsica-pastizzu.html

Ingrediente

  • 500 ml de lapte de calitate- bio
  • 10 bucatele de zahar + 6 bucatele de zahar pentru caramel
  • 3 linguri de gris
  • coaja de la 1/2 de lamaie bio
  • 2 oua

Mod de preparare

Intr-o oala adanca cu fundul gros puneti laptele la fiert, adaugati grisul in ploaie, coaja de lamaie si cele 10 bucatele de zahar.

Lasati sa fiarba 7 - 10 minute la foc mic, amestecand in continuu ca sa nu se prinda de fund.

Varsati intr-un bol si lasati sa se raceasca complet.

Preparati caramelul- puneti la topit intr-o tigaie sau chiar in tava in care veti coace flanul, 6 bucatele de zahar cu 2 linguri de apa.

Lasati zaharul sa se topeasca si sa obtina o culoare frumoasa de caramel. Imbracati peretii si fundul vasului de copt cu acest caramel si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Adaugati treptat ouale in compozitia cu lapte racita, amestecati bine si varsati totul peste caramelul racit.

Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava cu flan in vas.

Coaceti 50 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca complet si dati la rece, timp de 4-5 h minimum. Scoateti din forma dupa acest timp.

Decorati si serviti rece.

Iata un desert racoritor si foarte bun. Toate retele mele de flan aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mousse de ricotta si dulceata de capsune

Postat de licurici_lra

Mousse de ricotta si dulceata de capsune

Se incepe cu dulceata.  Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de...

Citeste continuarea

Tarta cu mere si dulce de leche

Postat de timea

Tarta cu mere si dulce de leche

Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat, zaharul, galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam usor folosind o spatula. Ungem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2018, 19:56
la 30.04.2018, 20:03
Arată minunat!
la 30.04.2018, 20:09
Super arata aceasta budinca!
la 30.04.2018, 20:13
Arata bine!
la 30.04.2018, 21:05
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking