Ingrediente
Pt. foi:
- 120 gr unt la temperatura camerei
- un praf de sare
- 150 gr zahar
- 1 ou mare
- 1 lgt bicarbonat de amoniu
- 80 g iaurt grecesc
- 450 gr faina
Pt. crema:
- 120 g faina alba
- 150 g zahar
- 30 g zahar vanilat
- 800 ml lapte
- 100 g unt
- 1 lgt esenta de vanilie
- gem de zmeura
Pt. glazura:
- 80 g ciocolata amaruie
- 5 lg lapte
Mod de preparare
Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle.
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat omogen si elastic, bun de intins.
Se imparte in 4 parti egale, se intind foi si se coc pe dosul tavii timp de 10-12 minute sau pana cand incep sa se faca usor maronii pe margini.
Crema: Intr-o craticioara se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat si se toarna putin cate putin laptele si se omogenizeaza. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si untul. Se amesteca bine bine apoi se lasa sa se racoreasca usor.
Intr-o tava se asaza o dfoaie, se unge cu un strat subtire de gem de zmeura apoi se adauga o parte din crema de lapte. Se continua la fel pana se termina foile. Se apasa usor peste prajitura pentru a face bine priza intre ele (foi) si se lasa pana a doua zi, acoperite cu folie alimentara, pentru a se inmuia foile.
Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati la topit in cele 5 lg de lapte. Se lasa pana se omogenizeaza (daca este nevoie se mai adauga putin lapte) apoi se traseaza dungi peste prajitura.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu gem de zmeura si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|