Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g);
- 500 g branza dulce
- 3 linguri zahar
- 2 oua
- 1 ou pentru uns
- stafide
- coaja de portocala la borcan
- coaja de lamaie
Mod de preparare
Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.
Pentru crema de branza, se amesteca intr-un castron, branza dulce cu ouale batute bine si zaharul. Eu nu le fac prea dulci, de obicei, asa ca fiecare adauga zahar dupa gust.
Se desface primul aluat si se taie in patrate maricele. Se adauga pe jumatatea fiecarui patrat putina branza, se presara stafide, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan si coaja de lamaie. Cealalta jumatate se cresteaza, apoi se impaturesc. Atunci cand il impaturiti, ungeti cu putin ou lateralele foietajului, in jurul branzei, ca sa se lipeasca.
Se asaza in tava pregatita cu foaie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc. Se vor mari destul la cuptor, asa ca nu le ingramaditi in tava si le puteti umple generos cu branza, intrucat se umfla destul.
Se pregateste la fel si celalalt aluat.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/foietaj-cu-branza.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|