Ingrediente
Aluat foietaj rapid:
- 200 gr. unt gras( 82%)
- 200 gr. faina patiserie
- un praf de sare
- o lingura plina smantana( 20%)
- 1 ou mediu
- 1 cutie de amidon la discretie pentru infainat
Umplutura de branza dulce sarata:
- 1 kg branza dulce
- 340 gr. branza sarata
- 4 oua
- 200 gr. smantana
- 350 gr. zahar
- 100 gr. faina
- vanilie
- coaja de portocala( BIO) razuita
- 1 lingurita praf de copt( jumatate de pachetel)
- zahar pudra vanilat pentru decor
Tava 26/36 cm
Mod de preparare
Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si se pune in folie la rece pana preparam umplutura.
In acelasi lighenas in care am preparat aluatul( vedeti nu e nevoie sa spalam prea multe vase :)))) ) punem branza dulce, branza sarata, ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala, smantana, faina si praful de copt si cu un tel amestecam pana ce omogenizam toata compozitia.
Scoatem aluatul de la rece, il impartim in doua bucati, prima bucata o intindem la dimensiunea tavii.
Cel mai usor se intinde pe o suprafata bine presarata cu amidon, se muta aluatul in tava pregatita, unsa cu unt si se asaza deasupra umplutura de branza.
Cealalta foaie o intindem la dimensiunea tavii de cuptor, o asezam in tava de cuptor si o vom coace in acelasi timp cu placinta, in cuptorul incins la 180 de grade..
Cand foaia ( cea din tava de cuptor) s-a rumenit, urmarim dupa 15- 20 de minute, scoatem tava sio lasam la racit.
Placinta va mai sta la cuptor in total in jur de 40 de minute, cand este gata o scoatem o lasam cateva minute sa se mai raceasca, apoi presaram deasupra foaia cealalta pe care o vom sfarama usor.
Presaram deasupra zahar pudra vanilat, o portionam si o mancam cu mare placere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
|