Desert foietaj cu mar

Postat de Meea in Dulciuri
22 Iun 2020 | 2484 vizualizari
Desert foietaj cu mar

Când vine vorba despre măr, nu cred că mai trebuie adăugat ceva. Fie că zici plăcintă cu măr, fie că zici tartă cu măr, foietaje cu măr sau chiar o felie de măr, deja toată lumea știe că include ceva bun automat. Nu știu dacă poate exista cineva pe undeva care să nu mănânce sau să nu îi placă merele. Și dacă există îi trimit niște foietaje și își învață lecția sigur, ha!
Ieri am pregătit aceste mici delicioșenii care se fac foarte repede și care se pot transporta oriunde și se pot mânca și oricând! Bună combinație, nu?

Ingrediente

  • 700 g făină
  • 200 g unt topit
  • sare
  • 300 ml apă
  • 100 g unt (pentru uns)
  • mere

Mod de preparare

Din nou, mi-am lăsat amicul meu să-și facă treaba. Eu doar am pus făina, untul, sarea și apa înăuntru, am setat comanda pentru frământat și m-am dus să întind hainele, pe care le-am uitat de vreo 4 ore. Dacă frămânți cu mâna, amestecă făina și untul topit. Adăuga sarea și apa treptat și frământă un aluat ușor lipicios și foarte elastic. Împărțim aluatul în două. Prima bucată o întindem într-o formă dreptunghiulară, nu foarte mare.         Ungem cu puțin unt moale și împachetăm aluatul. Îl întindem din nou, punem unt și îl împachetăm. Îl întindem pentru a treia oară, punem unt, îl împachetăm, îl înfoliem și îl lăsăm 30 de minute la congelator. Repetăm aceiași pași și pentru cealaltă bucată din aluat. Întindem aluatul într-o foaie subțire, decupăm dreptunghiuri cu 3 crestături ca în poza de mai jos.

Punem măr decojit și dat pe răzătoare. Ungem foietajele cu albuș de ou și presărăm zahăr. Lăsăm foietajele la foc mic, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc. Gata treaba!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu mar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosele pufoase cu iaurt

Postat de Creatsa

Gogosele pufoase cu iaurt

Intr-un vas incapator am amestecat 900 g faina cu sarea. Am amestecat drojdia proaspata cu 2 linguri de zahar si 100 ml apa minerala calduta pana s-a lichefiat. Am facut o adancitura in mijlocul...

Citeste continuarea

Inghetata de vanilie cu alune pralinate

Postat de Patricia_Iordache_79

Inghetata de vanilie cu alune pralinate

Cum preparam crantzul:   Topim intr-un vas 100 gr. zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde pana obtinem un caramel de culoare brun-aurie. Cand zaharul este complet topit adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2020, 17:23
la 22.06.2020, 18:00
O bunătate!
la 22.06.2020, 18:05
la 22.06.2020, 19:58
la 22.06.2020, 20:36
Un desert minunat!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking