Desert foietaj cu mere, nuci rumenite si rom

Postat de ancutsa in Prajituri
29 Noi 2019 | 2408 vizualizari
Desert foietaj cu mere, nuci rumenite si rom

Când ai chef de ceva dulce, încearcă acest foietaj cu mere și nuci, rumenite înainte la cuptor, apoi pudrat cu zahăr cu aromă de rom. Are un gust special, de sărbători.

Ingrediente

  • 600 gr aluat foietaj,
  • 600 gr mere,
  • 200 gr nuci,
  • 1 buc ou,
  • 1 lingură zahăr pudră cu aromă de rom,
  • 3 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

 

 

Aluatul foietaj se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Dintr-un pachet ce conține două bucăți de foietaj, eu am folosit una și jumătate.

Miejii de nucă se rumenesc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10 min, se lasă la răcit și se dau la mașina de măcinat nuca.

Se desface aluatul, se așază într-o tavă de copt pregatită cu hârtie de copt, iar surplusul de aluat se taie și se păstreaza deoparte.

Se dau merele pe răzătoare. Într-o crăticioară, se călesc merele, pe foc mic, până se înmoaie. Se adaugă și îndulcitorul și se amestecă bine. Când sunt fierte, se dau de pe foc, se adaugă scorțișoară și se amestecă. Se lasă la răcit.

Se presară nuca macinată în strat subțire, se repartizează uniform merele călite, după care se mai presară un strat cu nucă.

Din aluatul ramas se decupează brăduți cu o forma de patiserie, dar și alte modele folosind șabloane. Se unge cu oul bătut și se dă la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenește.

 

Sugestie de servire: cand s-a răcit, se pudrează cu zahăr cu aroma de rom, care îi dă o aromă aparte.

 

Portii: 8

Timp de pregătire: 35

Timp de coacere: 25

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/foietaj-cu-mere-nuci-rumenite-si-rom.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu mere, nuci rumenite si rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

Postat de oanapl

Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...

Citeste continuarea

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

Postat de eumimi

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2019, 22:31
la 29.11.2019, 22:44
Foarte bun...!
la 30.11.2019, 00:21
la 30.11.2019, 09:22
Ce bun!
la 30.11.2019, 14:22
Tare bine suna!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking