Ingrediente
- 2 oua
- 250 ml kefir
- 300 g faina
- 220 g zahar
- 250 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita sare
- 3 linguri cacao
- 1 lingura otet
- 1 plic zahar vanilat
- 4 linguri colorant rosu
- crema de branza:
- 250 g branza de vaci
- 50 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 2 oua
- 3 linguri faina
Mod de preparare
Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet si compozitia are o culoare uniforma.
Intr-un vas, cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea si amesteci pana se omogenizeaza compozitia, apoi o adaugi peste compozitia de oua. Amesteci usor de jos in sus, cu ajutorul unei linguri de lemn. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o scuturi usor, pentru a se distribui uniform.
Mixezi branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si faina si adaugi compozitia obtinuta peste compozitia din tava. Cu ajutorul unui cutit, trasezi linii peste compozitia de branza pentru a combina cele 2 compozitii.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasi prajitura sa se raceasca si apoi o servesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|