Desert friganele rulate si aromate

Postat de Corina33 in Dulciuri
19 Sep 2015 | 24201 vizualizari
Desert friganele rulate si aromate

....si de copil mult laudate! :))) Stiu ca suna ca reclamele de pe plaja, dar pe cuvant ca se topesc in gura si dispar din farfurie! Daca va hotarati sa faceti, dublati cantitatea de paine, altfel patiti ca mine si trebuie sa mai faceti o tura :))

Ingrediente

  • 10-12 felii de paine toast
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri scortisoara
  • 2 oua
  • 4-5 linguri lapte
  • 2 linguri unt sau ulei pentru prajit
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Se topesc cele 3 linguri cu unt la microunde sau pe aragaz, se adauga cele 3 linguri de zahar tos, zaharul brun si 2 linguri scortisoara si se amesteca bine.

Ouale si laptele se amesteca bine intr-o farfurie adanca.

Se taie marginile de la paine si cu ajutorul unui sucitor aplatizam fiecare felie, apoi o ungem cu o lingurita din compozitia de mai sus si o rulam stransa bine de tot. 

Dupa ce am rulat toate feliile, punem uleiul sau untul la incins intr-o tigaie. Trecem fiecare rulou prin amestecul de ou cu lapte si il punem la prajit. Daca aveti o tigaie mai mare, puneti putin mai mult ulei sau unt. Dupa ce s-au rumenit frumos pe o parte, le intoarceti  si le mai lasati putin sa se prajeasca, apoi se scot pe o farfurie.

Se amesteca cele 2 linguri de zahar cu 2 lingurite scortisoara si se tavalesc rulourile prin acest amestec, apoi se servesc. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert friganele rulate si aromate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec pufos

Postat de Constelatialeu

Desert chec pufos

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu...

Citeste continuarea

Cornulete cu cocos si nuca, de post

Postat de rocsi_1612

Cornulete cu cocos si nuca, de post

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita. O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet. Drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2015, 13:00
inca o reteta ce am sa o fac
la 19.09.2015, 13:01
) te puuuuuuuuuuuuuuup!
la 19.09.2015, 13:06
Arata super. Felicitari!
la 19.09.2015, 13:06
)erai sigura deja,asa-i?)
la 19.09.2015, 13:08
Ce bune sunt!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking