Tarta cu mere si pere

Postat de Ina in Dulciuri
20 Sep 2015 | 7054 vizualizari
Tarta cu mere si pere

Nu pot spune decat ca este delicioasa :X

Ingrediente

Aluat:

  • 125 gr margarina ( sau unt )
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Umplutura:

  • 3 pere
  • 3 mere mari
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 linguri pesmet
  • o lingurita de scortisoara
  • un plic zahar vanilinat

Mod de preparare

Margarina usor topita am mixat-o cu zaharul si un varf de sare. Am incorporat oul  si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina . Am omogenizat totul pana am obtinut un aluat nelipicios pe care l-am lasat 5 minute la congelator ( asta ca sa scutesc timpul, dar se poate lasa 30-60 minute la frigider ).  

Scoatem aluatul din frigider/congelator si il intindem uniform intr-o tava de tarta .  Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Radem merele si le calim la foc mic cu 2 linguri de zahar, jumatate de lingura de pesmet si o lingurita rasa cu scortisoara, pana scade bine sucul lasat.

Spalam si feliem perele.  

Peste aluatul din tava presaram o lingura de pesmet si vom intinde compozitia de mere rase ( dupa ce s­a racit usor ). Peste compozitia de mere rase vom aseza feliile de para, formand o spirala. Presaram deasupra  zahar vanilinat , restul de pesmet si scortisoara macinata . 

Coacem in cuptorul incins, la foc potrivit, cca 30 minute.

Lasam sa se raceasca ( cine poate :))) ) , portionam  si ... mancam :)) . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Postat de Constelatialeu

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Aluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2015, 21:47
ce combinatie buna
la 20.09.2015, 21:52
Ce bine arata!
la 20.09.2015, 21:56
Bya, chiar s-au potrivit
la 20.09.2015, 21:57
Multumesc, Stefania
la 20.09.2015, 21:59
S-au terminat prunele lu`Costel?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking