Desert tarta cu pere, mere si nuci

Postat de Constelatialeu in Prajituri
28 Oct 2018 | 3994 vizualizari
Desert tarta cu pere, mere si nuci

''Inspiratie de toamna'' din gradina Oanei Placinta, multumesc pentru inspiratie. Eu am facut unele modificari si la aluatul de tarta, probabil ca lingura mea a fost mai mare decat a ei si am plusat la faina, Compozitia mea e altfel, cu ce am avut prin casa.... https://www.bucataras.ro/retete/desert-tarta-cu-mere-si-nuci-84604.html 

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 g faina ( + sau - 20 g )
  • 100 g unt cu 80 % grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 6 linguri apa rece
  • umplutura
  • 2 mere ( cca 230 g necuratate)
  • 5 pere ( cca 900 g necuratate )
  • 110 g nuca macinata
  • 35 g unt
  • 3-4 linguri zahar din nectar de cocos

Mod de preparare

Aluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem o textura nisipoasa, apoi adaugam zaharul pudra si oul amestecat cu apa si framantam rapid aluatul. Il impachetam intr-o folie alimentara si dam la rece pentru o ora.

Umplutura : cat timp aluatul sta la rece facem umplutura. Curatam perele si merele si le taiem cubulete. Apoi le punem in tigaia wok si lasam sa fiarba-n suc propriu cca 10-15 min, apoi adaugam untul si zaharul si amestecam pana se topeste untul si zaharul si apoi adaugam nuca, mai lasam pe foc cca 10 min, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca.

Dupa o ora scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe blatul de lucru si intindem o foaie nu foarte groasa. Eu am folosit 3 forme de tarta, doua mici si una mai mare. Am asezata aluatul in formele de tarta, am taiat surplusul de pe margini, am umplut formele cu umplutura si am ornat cu restul de aluat ramas. Am baga formele de tarta la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 35 min sau pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere, mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada cu crema de mure

Postat de Oana

Desert rulada cu crema de mure

 Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute. Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula....

Citeste continuarea

Prăjitură cu fructul dragonului

Postat de simonacallas

Prăjitură cu fructul dragonului

Preparare blat:  Am separat albuşurile de gălbenuşuri. Am mixat bine gălbenuşurile cu 3 linguri zahăr şi coaja de lămâie, până când am obţinut o cremă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2018, 15:09
buna buna
la 28.10.2018, 15:15
Vin la o portie ca tocmai ce am terminat de servit felul doi!
la 28.10.2018, 15:16
Imi place prezentarea!
la 28.10.2018, 15:45
Ce deliciu aromat!
la 28.10.2018, 16:29
minunata, bravo

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking