Desert fundite pufoase fara drojdie

Postat de VI in Dulciuri
31 Mai 2020 | 4059 vizualizari
Desert fundite pufoase fara drojdie

Reteta este una foarte simpla, rapida si foarte la indemana cand vrei gogosi imediat, fara prea multa bataie de cap! 

Ingrediente

  • 500 g faina 
  • 50 g vanilie
  • 1 ou
  • 50 g unt moale
  • 330 g chefir la temperatura camerei
  • un praf de copt
  • o lingurita de sare
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

 Incepem cu cernutul fainii, impreuna cu praful de copt, apoi adaugam pe rand toate ingredientele si amestecam bine cu o lingura de lemn.

Apoi framantam foarte putin si acoperim cu folie. Lasam 10 minute. Presaram apoi faina si intindem aluatul mai gros, de circa 0,80- 1 cm. Formam un dreptunghi, taiem pe lungime, fasii lungi, apoi romburi sau patrate, si taind in mijloc putin cu cutitul, formam funditele.

Le mai lasam inca 10 minute.

Incalzim foarte bine ulei mai mult in tigaie, astfel incat ele sa plutesca. Prajim cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Obtinem gogosi pufoase, parfumate si gustoase! Nu se intaresc nici a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fundite pufoase fara drojdie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi glazurate

Postat de Dya

Gogosi glazurate

Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute. Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu branza si nuca

Postat de sufletista

Desert cornulete cu branza si nuca

Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc. Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2020, 14:51
Tare bune sunt...!
la 01.06.2020, 21:18
Mmm, sunt grozave!
la 06.06.2020, 11:22
Bune!
la 28.12.2020, 14:51

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking