Desert fundite pufoase fara drojdie

Postat de VI in Dulciuri
31 Mai 2020 | 4105 vizualizari
Desert fundite pufoase fara drojdie

Reteta este una foarte simpla, rapida si foarte la indemana cand vrei gogosi imediat, fara prea multa bataie de cap! 

Ingrediente

  • 500 g faina 
  • 50 g vanilie
  • 1 ou
  • 50 g unt moale
  • 330 g chefir la temperatura camerei
  • un praf de copt
  • o lingurita de sare
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

 Incepem cu cernutul fainii, impreuna cu praful de copt, apoi adaugam pe rand toate ingredientele si amestecam bine cu o lingura de lemn.

Apoi framantam foarte putin si acoperim cu folie. Lasam 10 minute. Presaram apoi faina si intindem aluatul mai gros, de circa 0,80- 1 cm. Formam un dreptunghi, taiem pe lungime, fasii lungi, apoi romburi sau patrate, si taind in mijloc putin cu cutitul, formam funditele.

Le mai lasam inca 10 minute.

Incalzim foarte bine ulei mai mult in tigaie, astfel incat ele sa plutesca. Prajim cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Obtinem gogosi pufoase, parfumate si gustoase! Nu se intaresc nici a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fundite pufoase fara drojdie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac spirala cu nuca

Postat de timea

Cozonac spirala cu nuca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...

Citeste continuarea

Cornuri cu branza

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu branza

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2020, 14:51
Tare bune sunt...!
la 01.06.2020, 21:18
Mmm, sunt grozave!
la 06.06.2020, 11:22
Bune!
la 28.12.2020, 14:51

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking