Desert fursecuri arabesti

Postat de Criss in Dulciuri
15 Dec 2018 | 3929 vizualizari
Desert fursecuri arabesti

Am vazut intr-una din zile pe facebook un filmulet cu o reteta de fursecuri minuscule si dragalase, formate cu furculita. O reteta de fursecuri arabesti cu aluat fraged , umplute cu o pasta din curmale, stafide, nuci si scortisoara. Puteti vedea filmuletul de unde m-am inspirat,
 aici .

Ingrediente

  • Ingrediente aluat fraged: 
  • 200 gr unt la temperatura camerei 
  • 1 cana de ulei 
  • 1 ou 
  • 1 linguri iaurt grecesc 
  • 1/2 cana de zahăr pudra 
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • 4 - 4.5 căni de făină
  • Ingrediente umplutura: 
  • 1 ceasca de nuci 
  • 1 ceaşcă de stafide 
  • 15 bucati curmale fara samburi 
  • 1 linguriţă rasa de scorţişoară

Mod de preparare

NOTA: in reteta tradusa scrie de "o cana de ceai" de ulei, zahar, faina, etc. Eu am masurat ingredientele cu o cana de cca 200 g. Important e sa masurati toate ingredientele cu acceasi cana.

Pentru aluatul fraged se spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, oul si iaurtul si in final faina. Va rezulta un aluat fin si cremos, dar care trebuie sa fie usor de modelat. Daca vedeti ca e prea lipicios, mai adaugati putina faina.

Pentru umplutura, se pun ingredientele in vasul blenderului vertical si se mixeaza la viteza maxima 3-4 minute, pana rezulta o pasta usor de modelat. Din pasta obtinuta formam atatea bilute mici cate avem formate din aluatul fraged. 
Si acum urmeaza distractia. :) Luam o furculita si o bila de aluat. Bilei ii dam o forma alungita si o intindem pe dosul furculitei. Punem o biluta de umplutura si rulam. (Cel mai bine e sa urmariti filmuletul si sa vedeti exact procedeul.) Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt, lasand cam 1 cm distanta intre ele. Oricum fursecurile nu vor creste prea mult. Le coacem in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua a aragazului, cam 25 minute. Dar dupa 20 de minute verificati fursecurile, ridicati unul si daca observati ca e auriu pe partea de jos, atunci sunt gata. Ele trebuie sa ramana albe deasupra. Puteti sa le pudrati cu zahar sau sa luati fiecare fursec si sa-l tavaliti prin zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri arabesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert poale-n brau

Postat de ancutsa

Desert poale-n brau

  Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina...

Citeste continuarea

Gogosele mititele, frumusele, pufosele

Postat de Corina33

Gogosele mititele, frumusele, pufosele

Intr-un castron punem faina, sarea si coaja rasa de la lamaie. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, adaugam si putin lapte caldut si o turnam peste faina. Restul de lapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2018, 20:51
la 15.12.2018, 20:55
Drăguțe și cred că sunt și foarte bune!
la 15.12.2018, 20:59
la 15.12.2018, 21:13
la 15.12.2018, 21:16
Ce frumoase sunt

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking