Desert fursecuri Arici

Postat de RODIMUR in Dulciuri
10 Iul 2018 | 56546 vizualizari
Desert fursecuri Arici

Acest gen de fursecuri era la modă în urmă cu vreo 40 de ani și astăzi puține gospodine le mai prepară, deși sunt foarte bune, grație aluatului fraged și nucilor. În plus, au un aspect drăguț, sunt economice și se fac foarte ușor... Mă bucur că am găsit rețeta, în caietul vechi, de pe timpuri, așa că ne-am delectat, câteva zile cu aceste dulciuri cu savori de altădată. Din ingredientele de mai jos am făcut 42 de "arici", cam câte 6/porție.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 grame de unt
  • 2 gălbenușuri
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 250 grame de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • Pentru decor:
  • 2 albușuri
  • 200 grame de miez de nucă
  • 2-3 linguri de zahăr pudră

Mod de preparare

Se taie nuca în bucățele mai mari și se pregătește pentru decor.

Se face un aluat fraged din: făină, unt, zahăr pudră, două gălbenușuri, vanilie și coajă răzuită de lămâie. Se dă aluatul la frigider, pentru cel puțin o jumătate de oră, înainte de a fi prelucrat.

După 30 de minute, se scoate aluatul din frigider, se taie în trei bucăți și până ce se prelucrează una dintre ele, celelalte două se dau, din nou, la frigider.

Din aluatul rămas pe planșetă se face un sul cu diametrul de 3 cm din care se porționează aproximativ 14 bucățele. Din fiecare bucățică de aluat se face o biluță care se trece prin albușul de ou, mixat puțin în prealabil și apoi prin nucile tăiate mare. Presați puțin, pentru ca nucile să se prindă bine de aluat.

"Aricii" formați astfel se depun în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se procedează la fel până la epuizarea aluatului, după care se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 25 de minute, până ce "aricii" se rumenesc ușor la bază. 

Se presară zahăr pudră peste fursecurile calde și apoi se păstrează la răcoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Arici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornulete tigarete

Postat de mirela0911

Desert cornulete tigarete

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si untura. Se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pun galbenusurile, zaharul vanilat si smantana si se framanta pana se obtine...

Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si zmeura

Postat de panacris

Briose cu ciocolata si zmeura

Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2018, 19:19
Le_ am pus la favorite...le voi incerca
la 10.07.2018, 19:21
Mulțumesc frumos, Caroline! Sunt ușor de făcut și chiar merită...
la 10.07.2018, 19:32
la 10.07.2018, 19:36
Arată foarte bine!
la 10.07.2018, 19:54
Da... mulțumesc, Andra!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking