Ingrediente
- 125 gr unt
- 125 g zahar
- 250 g faina
- 1 ou
- un baton de vanilie
- putina sare
- gem, pentru lipit fursecurile
Mod de preparare
Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat care aduce cu consistenta plastelinei. Se lasa la frigider pentru 30 de minute.
Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu formele rotunde de biscuiti.
Se stampileaza. Daca stampila se lipeste de aluat, o puteti da mai intai prin faina.
Se coc la cuptor 10 minute, la 180 de grade C sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca.
Se lipesc cate doua fursecuri cu gem.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|