Desert fursecuri cu gem

Postat de RODIMUR in Dulciuri
12 Noi 2018 | 1861 vizualizari
Desert fursecuri cu gem

Pentru week-endul care tocmai a trecut, am făcut aceste fursecuri cu gem, pe care unii le numesc ”nemțești” (deși la orgine sunt austriece) sau Linzer, dar și în această privință apar diferențe de abordare, sau de percepție.  Ca urmare, dincolo de orice dispută lingvistică, le-am numit simplu și pe înțelesul tuturor ”fursecuri cu gem”. În fapt, am vrut nu numai să fac ceva dulce și bun, ci și să pun în valoare unele gemuri și dulcețuri care-mi umplu cămara. Și am făcut foarte bine, pentru că, în fond, important este ca dulciurile să placă, să fie pe gustul celor pentru care sunt făcute și mai ales să fie ușor de preparat. Din această porție de aluat mi-au ieșit 21 fursecuri, dar numărul lor depinde atât de mărimea formelor folosite pentru decuparea prăjiturilor, cât și de grosimea foilor. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat la frigider.

Ingrediente

  • 200 grame de unt
  • 1 ou
  • 75 grame de zahăr pudră
  • 350 grame de făină albă
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de vanilie
  • 1-2 lingurițe de esență (eu am folosit 1 linguriță de apă de flori de portocal)
  • gem (eu am folosit gem de prune și de gutui)
  • 1-2 lingurițe de zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece, la frigider, pentru cel puțin două ore.

După ce aluatul s-a răcit și întărit la frigider, se scoate, se taie în două bucăți și în timp ce o bucată se întinde într-o foaie cu grosimea de 3 mm, cealaltă se dă din nou la rece.

Se decupează forme (cercuri, sau inimioare) cu ustensilele din dotare (dacă nu aveți, puteți folosi un pahar), având grijă ca o jumătate din forme să fie decupate și în mijloc.

Se pun formele decupate pe o tavă, în care ați pus în prealabil hârtie de copt. Tava se mai ține la frigider pentru 10-15 minute, după care se dă la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, pentru 10-12 minute.

Când fursecurile s-au rumenit puțin pe margini, se scoate tava din cuptor. Se iau fursecurile cu grijă și se depun pe un platou, iar cele decupate în mijloc (care vor fi deasupra) se pudrează cu zahăr farin, amestecat cu vanilie.

Se procedează la fel și cu cea de-a doua bucată de aluat, depozitată la rece.

Când fursecurile sunt gata, se ung formele întregi cu gem și se acoperă cu cele decupate la mijloc. 

Dacă nu ați pudrat formele de deasupra de îndată ce le-ați scos din cuptor, o puteți face după ce ați umplut fursecurile cu gem.

Se păstrează în cutii de carton, la răcoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Desert fursecuri cu gem de zmeura

Postat de lucy2002

Desert fursecuri cu gem de zmeura

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat...

Citeste continuarea

Desert fursecuri ciupercute

Postat de gaby_d

Desert fursecuri ciupercute

Mixati untul/margarina impreuna cu zaharul pana devine spumos/spumoasa. Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 12.11.2018, 11:12
Fragede si delicioase!
la 12.11.2018, 11:14
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 12.11.2018, 11:17
la 12.11.2018, 11:20
Ce bune si ce frumoase sunt...
la 12.11.2018, 11:50
Îți mulțumesc mult, Caroline, pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking