Desert fursecuri cu gem
Postat de RODIMUR in Dulciuri 12 Noi 2018 | 6268 vizualizari
Pentru week-endul care tocmai a trecut, am făcut aceste fursecuri cu gem, pe care unii le numesc ”nemțești” (deși la orgine sunt austriece) sau Linzer, dar și în această privință apar diferențe de abordare, sau de percepție.
Ca urmare, dincolo de orice dispută lingvistică, le-am numit simplu și pe înțelesul tuturor ”fursecuri cu gem”. În fapt, am vrut nu numai să fac ceva dulce și bun, ci și să pun în valoare unele gemuri și dulcețuri care-mi umplu cămara. Și am făcut foarte bine, pentru că, în fond, important este ca dulciurile să placă, să fie pe gustul celor pentru care sunt făcute și mai ales să fie ușor de preparat.
Din această porție de aluat mi-au ieșit 21 fursecuri, dar numărul lor depinde atât de mărimea formelor folosite pentru decuparea prăjiturilor, cât și de grosimea foilor.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat la frigider.
Inapoi la reteta
|