Desert fursecuri cu gem de afine (fara ou)

Postat de anuta in Dulciuri
18 Iun 2019 | 1850 vizualizari
Desert fursecuri cu gem de afine (fara ou)

Fragede, delicioase, racoroase!!!

Ingrediente

  • 225 g unt,
  • 50 gzahar pudra, cernut,
  • esenta vanilie,
  • 225 g faina,
  • 50 g amidon alimentar (din porumb),
  • un pliculet zahar vanilat
  • Umplutura;
  • 25 g unt
  • 2 linguri de gem de afine

Mod de preparare

Se bate cu mixerul untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, se adauga esenta si faina caernuta si amestecata cu amidonul.

Din aluatul obtinut se modeleaza mici bilute, cu palmele, de marimea unei nuci care apoi se aplatizeaza cu furculita, lasand urmele dintilor deasupra.

Se asaza intr-o tava si se da la cuptor cca 12-15 minute, in cuptorul bine incins. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi se ung cu gemul de afine frecat un pic cu untul moale si se unesc cate 2. Se pudreaza un pic cu zahar vanilat si se dau 15 minute la frigider. Se pot servi ca desert sau ca mic dejun alaturi de o cescuta de lapte sau ceai.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem de afine (fara ou)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata cu cirese si biscuit

Postat de gospodariu

Inghetata cu cirese si biscuit

 Cu ajutorul unui pai se scot mai usor samburii cireselor. Intr-un blender se mixeaza laptele/crema de orez, ciresele si indulcitorul, dupa care se toarna compozitia intr-o caserola. ...

Citeste continuarea

Croissante cu gem de caise

Postat de katty

Croissante cu gem de caise

Punem  la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem. Amestecam faina cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2019, 10:46
Yummi!
la 19.06.2019, 10:58
la 19.06.2019, 12:07
la 19.06.2019, 14:32
Adauga comentariu...
la 19.06.2019, 18:03
Îmi plac fursecurile cu gem...!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking