Desert fursecuri cu gem de afine (fara ou)

Postat de anuta in Dulciuri
18 Iun 2019 | 1850 vizualizari
Desert fursecuri cu gem de afine (fara ou)

Fragede, delicioase, racoroase!!!

Ingrediente

  • 225 g unt,
  • 50 gzahar pudra, cernut,
  • esenta vanilie,
  • 225 g faina,
  • 50 g amidon alimentar (din porumb),
  • un pliculet zahar vanilat
  • Umplutura;
  • 25 g unt
  • 2 linguri de gem de afine

Mod de preparare

Se bate cu mixerul untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, se adauga esenta si faina caernuta si amestecata cu amidonul.

Din aluatul obtinut se modeleaza mici bilute, cu palmele, de marimea unei nuci care apoi se aplatizeaza cu furculita, lasand urmele dintilor deasupra.

Se asaza intr-o tava si se da la cuptor cca 12-15 minute, in cuptorul bine incins. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi se ung cu gemul de afine frecat un pic cu untul moale si se unesc cate 2. Se pudreaza un pic cu zahar vanilat si se dau 15 minute la frigider. Se pot servi ca desert sau ca mic dejun alaturi de o cescuta de lapte sau ceai.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem de afine (fara ou)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie

Postat de RuxyRux

Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie

Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie. Albusurile se mixeaza cu...

Citeste continuarea

Desert inghetata cu banane si caramel

Postat de Pungasa_Rogue

Desert inghetata cu banane si caramel

Se pun intr-un blender 50 ml frisca lichida si bananele curatate de coaja si taiate si se maruntesc. Intr-un castron, se pune restul de frisca lichida (150 ml), compozitia cu banane si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2019, 10:46
Yummi!
la 19.06.2019, 10:58
la 19.06.2019, 12:07
la 19.06.2019, 14:32
Adauga comentariu...
la 19.06.2019, 18:03
Îmi plac fursecurile cu gem...!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking