Desert fursecuri cu gem de caise si rahat

Postat de autodiag in Dulciuri
23 Mar 2018 | 2294 vizualizari
Desert fursecuri cu gem de caise si rahat

Ingrediente

  • 100 g unt rece
  • 25 g untura
  • 1 ou
  • 70 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de coaja de portocala (data pe razatoare si tinuta in zahar la frigider)
  • 250 g faina
  • 2 bucati de rahat
  • 2 linguri gem de piersici
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Se pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa aceea, se incalzeste cuptorul si se incepe pregatirea fursecurilor.

Se intinde aluatul cu un sucitor pe masa de lucru si cu ajutorul unei forme pentru coltunasi se taie cercuri. Se pune cate un cerc de aluat pe partea unde se formeaza coltunasii si in mijlocul sau se pune o bucatica de rahat sau o lingurita de gem de piersici. Se inchide forma pentru a obtine fursecul, apoi acesta se scoate din forma si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se continua astfel pana cand se termina tot aluatul. Se coc fursecurile si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem de caise si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Postat de Constelatialeu

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Mai intai ne pregatim ingredientele, sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem 8 linguri d ezar si il punem pe foc sa se caramelizeze, grija mare sa nu-l ardem ca devine amar. Eu am folosit...

Citeste continuarea

Nugat glace', by Radu Popovici

Postat de Ina

Nugat  glace', by Radu Popovici

Preparam intai crantzul:  Topim intr-o tigaie 200 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde si se prepara un caramel de culoare bruna. Cand zaharul este complet topit ( dar nu ars ) se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2018, 18:05
la 23.03.2018, 19:39
Yummy, ce bune!
la 23.03.2018, 20:08
Bine arata!
la 23.03.2018, 20:40
Foarte bune!
la 23.03.2018, 21:43

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking