Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
10 Apr 2018 | 2302 vizualizari
Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 140 g iaurt
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 plic de Finesse cu lamaie (6 g)
  • 450 g faina
  • Royal icing:
  • 2 albusuri
  • 350 g zahar pudra din comert
  • coloranti alimentari
  • extra zahar pudra din comert
  • Optional:
  • bomboane sau diverse decoruri din zahar

Mod de preparare

Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se formeaza o bila care se pune la rece pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se intinde coca pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza fursecuri in diverse forme de primavara sau Paste. Se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul.

Se lasa fursecurile sa se raceasca.

Se pregateste royal icing: albusurile se mixeaza cu zaharul pudra cernut (se adauga treptat zaharul) pana cand se obtine o crema tare. Se pune intr-o punguta o parte din aceasta crema, iar din restul cremei se ia cate putin, se pune intr-un castron si se amesteca cu colorant alimentar. Se mai adauga zahar pudra daca este necesar, pana cand se obtine din nou consistenta tare, in functie de tipul de colorant folosit.  

Se decoreaza fursecurile cu royal icing dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi la cuptor

Postat de Meea

Desert gogosi la cuptor

           Punem făina într-un vas încăpător, lăsând un cuibușor în mijloc. Umplem cuibușorul cu 50ml din lapte, dorjdia...

Citeste continuarea

Tarte cu rubarba si prune

Postat de Oana

Tarte cu rubarba si prune

Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana  pana obtineti o compozitie omogena Puneti aluatul in folie de plastic si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2018, 17:55
la 10.04.2018, 18:23
la 10.04.2018, 18:26
la 10.04.2018, 18:46
la 10.04.2018, 18:57

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking