Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
14 Ian 2017 | 3930 vizualizari
Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac

Ca la bucatarasi acasa Mi-a adus cineva niste albusuri si daca tot este concurs, m-am gandit sa fac un chec cu de toate in el. A iesit tare bun!

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 20 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g nuca de cocos razuita
  • 30 g mac
  • 350 g faina
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • 350 g visine fara samburi (conservate)

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, nuca macinata, nuca de cocos razuita si macul si se mixeaza. Dupa aceea, se adauga faina (treptat) si praful de copt, amestecand aluatul cu o spatula de silicon, usor, de sus in jos, pana cand se incorporeaza toata faina. Se adauga visinele (bine stoarse) si se incorporeaza in aluat.

Se toarna aluatul in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pana cand checurile trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, checurile se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scot din tavi. Se pot pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Fursecuri ''budigai''

Postat de Constelatialeu

Desert Fursecuri ''budigai''

Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a...

Citeste continuarea

Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra

Postat de Ina

Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra

Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam  oul si treptat faina, esenta de portocale si sarea , omogenizand bine totul.  Cu compozitia rezultata umplem presa pentru fursecuri  si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2017, 13:04
la 14.01.2017, 13:13
Tare bun!
la 14.01.2017, 13:48
yammy
la 14.01.2017, 14:32
la 14.01.2017, 16:37

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking