Desert sarlota cu visine
Postat de RODIMUR
Mai întâi se scot vișinele din sirop și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Se scot sâmburii, dacă este cazul. Se amestecă ingredientele uscate...
Citeste continuareaIntai am testat reteta Ksenyei anul trecut, iar acum am zis ca este cazul sa va prezint si reteta pentru ca a fost un succes (numai ca eu am pus mai mult zahar).
Ingrediente
Mod de preparareVisinele se spala si li se scot samburii. Nu stiu ce cantitate am avut initial, dar au ramas 4900 g de visine fara samburi cu tot cu zeama lasata. Am pus in 5 borcane cate 650 g de visine, iar in 3 borcane am pus cate 550 g. La fiecare borcan se adauga cate doua linguri de zahar, se pune capacul si se zguduie borcanul pentru a se dizolva zaharul si pentru a verifica sa nu curga. Inr-un tuci mare se pune un prosop, se aseaza borcanele in el, apoi se pune apa pana la nivelul gurii borcanelor. Se fierb circa 40-50 de minute de cand incepe apa sa clocoteasca, apoi se lasa sa se raceasca in apa respectiva, dupa care borcanele se pot depozita. Daca ti-a placut reteta noastra "Visine conservate pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|
Postat de RODIMUR
Mai întâi se scot vișinele din sirop și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Se scot sâmburii, dacă este cazul. Se amestecă ingredientele uscate...
Citeste continuareaPostat de Constelatialeu
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|