Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat

Postat de Constelatialeu in Prajituri
19 Apr 2018 | 4494 vizualizari
Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat

Trebuia sa fac o prajitura, initial am vrut sa fac ''Valurile Dunarii'', doar ca am deviat de tot de pe Dunare....aveam niste biscuiti cu cacao si bucatele de ciocolata si mi-am zis ca ar merge sa fac o crema din ei.......sa pun si visine si altele......

Ingrediente

  • Blat
  • 1 pachet rama maestro - 250 g
  • 6 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • Sirop de visine ( de la visinele conservate pentru prajituri)
  • Crema
  • 590 g biscuiti cu cacao si bucatele de ciocolata
  • 1 cutie lapte condensat DeLatte -410 g
  • 3 linguri pline cu smantana grasa (cel putin 30% grasime)
  • 130 g nuca prajita si macinata
  • 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri
  • Decor
  • conffetti Dr. Oetker

Mod de preparare

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat faina cernuta amestecata cu amoniacul. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava, am nivelat-o si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se indreapta marginile si deasupra ( daca este nevoie), la mine a crescut un pic neuniform. Apoi se insiropeaza cu siropul de visine.

Crema. Se macina biscuitii, se pun in cuva robotului, se adauga si nuca macinata, apoi laptele condensat, samantana, doua linguri de sirop de visine si visinile din borcan. Se mixeaza bine, apoi se intinde o parte din crema peste blat. Cu restul de crema formam niste floricele cu ajutorul unui posh. Ornam cu conffeti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de lamaie si biscuiti

Postat de caroline

Desert prajitura cu crema de lamaie si biscuiti

Prajitura se face foarte rapid si foarte usor :) Intr-un bol punem frisca lichida si laptele condensat si mixam pana ce obtinem o crema tare. Adaugam sucul de la o lamaie si optional 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2018, 16:33
Ce cremoasa si delicioasa e! unde mai pui ca are si vi`si`ne!
la 19.04.2018, 16:52
Ar fi tocmai buna pe langa meniul meu de azi
la 19.04.2018, 17:18
buna buna
la 19.04.2018, 17:25
Super!
la 19.04.2018, 17:51

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking