Ingrediente
- Blat
- 1 pachet rama maestro - 250 g
- 6 galbenusuri
- 8 albusuri
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 1 pliculet amoniac
- Sirop de visine ( de la visinele conservate pentru prajituri)
- Crema
- 590 g biscuiti cu cacao si bucatele de ciocolata
- 1 cutie lapte condensat DeLatte -410 g
- 3 linguri pline cu smantana grasa (cel putin 30% grasime)
- 130 g nuca prajita si macinata
- 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri
- Decor
- conffetti Dr. Oetker
Mod de preparare
Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat faina cernuta amestecata cu amoniacul. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava, am nivelat-o si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se indreapta marginile si deasupra ( daca este nevoie), la mine a crescut un pic neuniform. Apoi se insiropeaza cu siropul de visine.
Crema. Se macina biscuitii, se pun in cuva robotului, se adauga si nuca macinata, apoi laptele condensat, samantana, doua linguri de sirop de visine si visinile din borcan. Se mixeaza bine, apoi se intinde o parte din crema peste blat. Cu restul de crema formam niste floricele cu ajutorul unui posh. Ornam cu conffeti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|