Ingrediente
- 100 g unt
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
- 350 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- un praf de sare
- 100 g zahar pudra pentru tavalit
Mod de preparare
Mixam untul moale cu 100 g zahar pudra si praful de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare.
Adaugam coaja de lamaie si zeama de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Omogenizam bine si introducem aluatul invelit in folie la rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte.
Formam bilute din aluat, le tavalim prin zahar pudra si le asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 12-15 minute. Aluatul ramas il pastram la rece pana la urmatoarea tava.
Luam cu grija fursecurile din tava si le asezam pe un gratar sau planseta sa se raceasca.
Le pastram in cutii inchise. Sunt atat de aromate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|