Desert fursecuri cu mac si lamaie

Postat de Valclaudia in Dulciuri
5 Aug 2018 | 1962 vizualizari
Desert fursecuri cu mac si lamaie

Ingrediente

  • 200 gr. unt gras la temperatura camerei
  • 1 iaurt mic
  • 1/4 lingurita turmeric
  • coaja de lamaie
  • 50 gr.mac
  • un praf de sare
  • 1/4 plic praf de copt
  • 2 oua mari de casa
  • 200 gr. zahar tos
  • faina cat cuprinde (450-500 gr.)

Pentru glazura si decor:

  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura si jumatate zeama de lamaie
  • bombonele colorate din zahar

Mod de preparare

Intr-un castron spargem ouale, adaugam iaurtul, untul la temperatura camerei, un praf de sare, coaja de lamaie, zaharul, pudra de turmeric si praful de copt.

Omogenizam bine ingredientele, apoi adaugam faina atat cat cere aluatul, pana il obtinem ferm, usor de modelat si nelipicios.

Acoperim aluatul astfel obtinut cu folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin o ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Aluatul rece il introducem pe rand in presa pentru fursecuri si spritam formele dorite in tava neunsa.

Dam tava la cuptor si lasam fiecare tura de fursecuri la copt cate 15-20 minute, pana se rumenesc usor la capete.

Scoatem fursecurile din tava intr-un castron si le lasam la racit.

Intr-un castronel punem zaharul pudra, picuram zeama de lamaie si amestecam cu o lingurita pana obtinem o glazura semi-lichida cu care decoram dupa inspiratie fursecurile.

Presaram bombonele colorate si lasam cateva ore sa se intareasca glazura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lava cake

Postat de rocsi_1612

Lava cake

Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul. Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas rupem ciocolata bucatele,...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem

Postat de madi_marin

Desert cornulete cu gem

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2018, 18:59
la 05.08.2018, 19:29
Ce frumusele sunt...! Iar cu lamaie, cred ca au un gust grozav...!
la 05.08.2018, 19:34
Frumusele si bune!
la 05.08.2018, 19:45
la 06.08.2018, 08:40
Foarte frumușele!!!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking