Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
9 Ian 2020 | 3115 vizualizari
Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura

Nu am cum sa le spun macarons, chiar daca sunt pe acelasi principiu, doar ca in loc de faina de migadale am folosit  faina de nuci ( adica nuci prajite si macinate, apoi date printr-o sita fina ). Bunatati pentru Craciun.

Ingrediente

  • Pentru coji de fursec
  • 110 g albusuri
  • 130 g zahar tos
  • 100 g nuci prajite, macinate si trecute printr-o sita foarte fina, un fel de faina de nuci
  • 130 g zahar farin foarte fin
  • un pic de colorant rosu
  • Crema
  • 60 g ciocolata alba
  • 60 g frisca lichida
  • 2 linguri de dulceata de zmeura fara sirop
  • Decor
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Albusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si colorantul si se omogenizeaza. Separat se amesteca zaharul farin cu faina de nuca. apoi se incorporeaza in bezea, cu miscari lente de jos in sus, nu amestecam foarte mult, cam de 50 de ori , am cititi eu la Jamila ca face la macarons. Apoi punem amestecul intr-un posh cu dui rotund , tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt  si formam cochiliile, apoi trantim tava de cateva ori sa scotem aerul din cochilii, lasam sa se usuce cca 30 min, apoi preincalzim cuptorul la 180 grade, micsoram temperatura la 160 grade, setam functia cu ventilatie si bagam tava la cuptor cca 14 min. Scoatem tava din cuptor o lasam sa se raceasca bine apoi dezlipim cochiliile .

Crema: Ciocolata rupta bucalele mici impreuna cu frisca lichida pe baie de abur pana ce ciocolata se topeste apoi dam la congelator pentru cca 40 min. Scoatem din congelator si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa, adaugam dulceata de zmeura dupa ce am scurs siropul , mixam 2-3 min apoi ungem cu crema cochiliile si le lipim 2 cate 2 . topim ciocolata si decoram fursecurile. Lasam sa se usuce bine ciocolata, apoi le depozitam la frigider in cutie cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac floare cu nuci

Postat de Oana

Desert cozonac floare cu nuci

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...

Citeste continuarea

Desert fursecuri Magice de Craciun

Postat de Constelatialeu

Desert fursecuri Magice de Craciun

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, apoi se adauga galbenusurile si oul intreg, se omogenizeaza, apoi se adauga esenta de vanilie, sarea, praful de copt si faina se amesteca bine. Se imparte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2020, 19:49
am sa le incerc si eu
la 09.01.2020, 19:59
Pfff, un fel de pricomigdale cu cremă
la 09.01.2020, 20:07
Delicioase!
la 09.01.2020, 20:10
la 09.01.2020, 20:23
Cleme, ce de bunatati ai mai facut!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking