Vișinele se scot din borcan și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de sirop.
Se mixează bine untul cu: zahărul, vanilia, esența și gălbenușul de ou. Se încorporează făina, amestecată cu sarea și se frământă până ce aluatul este uniform.
Aluatul (moale) se pune într-o folie de unică folosință și se dă la frigider pentru 1-2 ore, ca să se întărească.
Între timp, se taie mărunt nucile. Cine vrea, le poate rumeni în cuptor, în prealabil, dar există riscul ca nucile, deja rumenite, să se ardă, atunci când fursecurile vor fi la cuptor.
Când aluatul s-a întărit în frigider, se ia o jumătate din el (cealaltă jumătate va rămâne la rece, până la preparare), se face din el un sul și se porționează bucățele identice ca dimensiune, din care se formează rapid, biluțe.
Se trec biluțele din aluat prin albușul bătut spumă și apoi prin nuca mărunțită.
Se pun biluțele în tava în care s-a întins o hârtie de copt. Se face cu degetul o adâncitură în mijlocul fiecărei biluțe și se pune în ea câte o vișină din dulceață (sau gem).
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie pentru aproximativ 12-15 minute.
Când fursecurile s-au rumenit ușor la bază, se scoate tava din cuptor.
Cine vrea, poate să presare imediat zahăr pudră, peste fursecurile scoase din cuptor.
Se păstrează, până la epuizare, în cutii de carton, într-un loc răcoros.