Desert fursecuri cu nuci si visine din dulceata

Postat de RODIMUR in Prajituri
31 Dec 2018 | 3943 vizualizari
Desert fursecuri cu nuci si visine din dulceata

Acestea sunt niște fursecuri pe care le fac destul de des, pentru că sunt delicioase. În plus, sunt rapid și ușor de preparat. Aceste fursecuri pot fi decorate și cu un gem bine legat, dar eu prefer să folosesc vișine din dulceață, pentru că arată mai bine. Dintotdeauna folosesc pentru dulceață vișine altoite, mari și frumoase, care rămân întregi și își păstrează forma, așa că este o adevărată bucurie să decorez cu ele torturi și prăjituri. Din ingredientele de mai jos am făcut 25 de fursecuri, cam câte 3/porție. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul fraged stă la frigider, să se întărească.

Ingrediente

  • 115 grame de unt
  • 75 grame de zahăr tos fin
  • 1 gălbenuș
  • 150 grame de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de apă de flori de portocal (sau esență de rom)
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • făină albă pentru modelat
  • Pentru decor:
  • 100 grame de nuci mărunțite
  • vișine din dulceață (sau gem bine legat)
  • zahăr pudră (opțional)

Mod de preparare

Vișinele se scot din borcan și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de sirop.

Se mixează bine untul cu: zahărul, vanilia, esența și gălbenușul de ou. Se încorporează făina, amestecată cu sarea și se frământă până ce aluatul este uniform.

Aluatul (moale) se pune într-o folie de unică folosință și se dă la frigider pentru 1-2 ore, ca să se întărească.

Între timp, se taie mărunt nucile. Cine vrea, le poate rumeni în cuptor, în prealabil, dar există riscul ca nucile, deja rumenite, să se ardă, atunci când fursecurile vor fi la cuptor.

Când aluatul s-a întărit în frigider, se ia o jumătate din el (cealaltă jumătate va rămâne la rece, până la preparare), se face din el un sul și se porționează bucățele identice ca dimensiune, din care se formează rapid, biluțe.

Se trec biluțele din aluat prin albușul bătut spumă și apoi prin nuca mărunțită.

Se pun biluțele în tava în care s-a întins o hârtie de copt. Se face cu degetul o adâncitură în mijlocul fiecărei biluțe și se pune în ea câte o vișină din dulceață (sau gem).

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie pentru aproximativ 12-15 minute.

Când fursecurile s-au rumenit ușor la bază, se scoate tava din cuptor.

Cine vrea, poate să presare imediat zahăr pudră, peste fursecurile scoase din cuptor.

Se păstrează, până la epuizare, în cutii de carton, într-un loc răcoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu nuci si visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

Postat de CulinaryRainbow

Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

   Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si dovleac copt

Postat de mirela0911

Desert tarta cu mere si dovleac copt

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2018, 11:37
la 31.12.2018, 12:37
bune
la 31.12.2018, 12:48
Mulțumesc frumos, Bya!
la 31.12.2018, 12:50
Ce fursecuri delicioase!
la 31.12.2018, 13:17
Chiar așa sunt, Camelia...! Îți mulțumesc frumos pentru apreciere...!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking