Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
10 Ian 2022 | 720 vizualizari
Desert fursecuri cu portocale si migdale

Am pregatit pentru Craciun aceste fursecuri aromate si fragede! Am mancat din ele, cred ca cele mai multe, pentru ca adoooor fursecurile! Cat de curand am in plan sa le fac iarasi, sa imi pun in cutii si sa servesc de cate ori am pofta! Au iesit aromate, exact asa cum imi doream!

Ingrediente

  • 150 gr iaurt
  • 4 linguri untura
  • 1 ou mare (sau 2 mai mici)
  • 100 gr indulcitor pudra 1:2 (sau 150-200 gr zahar pudra)
  • 200 gr faina de migdale
  • 250 -270 gr faina alba
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 varf de lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • sare
  • 200 gr ciocolata 50% cacao cu indulcitor
  • 50 ml lapte
  • bombonele

Mod de preparare

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un bol cerneti faina de migdale, faina alba, praful de copt si bicarbonatul. Incepeti si adaugati din ingredientele uscate. Mixati cat puteti, apoi amestecati cu o paleta de silicon. Va rezulta un aluat usor lipicios. Il inveliti in folie alimentara, il dati la frigider 2 ore. Dupa acest timp, scoateti aluatul de la frigider (sau puteti scoate doar o bucata). Rupeti bucatele, le dati forma de potcoava sau bastonase. Le asezati in tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute. Le scoateti cand sunt gata, le lasati sa se raceasca in tava. Ciocolata rupa bucatele, o puneti intr-un bol de inox cu laptele, o topiti pe baie de aburi, amestecand continuu. Treceti fursecurile reci, doar la capete, prin ciocolata topita si le asezati in tava, pe hartie de copt. Presarati bombonele si le lasati pana ciocolata este bine uscata. Le pastrati in cutii metalice cu capac, la loc racoros. Din aceasta cantitate, mi-au iesit aproximativ 3 tavi mari cu fursecuri. Sa le serviti cu pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu portocale si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

Postat de Ina

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul,  fulgii de cocos si coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea...

Citeste continuarea

Cozonac evantai cu scortisoara

Postat de vio_dreams

Cozonac evantai cu scortisoara

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 10.01.2022, 19:25
Bune!
la 10.01.2022, 19:44
Drăguțe...!
la 10.01.2022, 20:42
la 10.01.2022, 20:45
Delicioase!
la 10.01.2022, 21:12
Ce bine arată! Sigur sunt delicioase.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking