Ingrediente
- 700 gr branza dulce de vaci
- 6 oua mari
- 400 gr smantana 12% grasime
- 200 gr unt ( maxim 65 % grasime)
- 200 gr zahar
- 4-5 linguri de gris
- 4-5 linguri de faina
- 90 gr stafide
- semintele de la o pastaie de vanilie/o fiola de esenta vanilie Dr. Oetker
Mod de preparare
Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta de vanilie) si batem bine totul cu un tel.
Adaugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin si grisul.
Amestecam bine, adaugam samantana si apoi stafidele.
Punem compozitia intr-o forma rotunda (a mea are 26 cm diametrul) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor la 180 grade pentru 50-60 minute.
Lasam pasca sa se raceasca, eventual peste noapte ( eu am lasat-o aproximativ 4 ore), o scoatem din tava si o taiem dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|