Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 pachet unt (200 grame)
- 2 ouă
- 200 grame zahăr tos fin
- 1 linguriță de bicarbonat stins cu oțet
- 1 plic vanilie
- esență de rom (o jumătate de flacon)
- 2 lingurițe de scorțișoară (praf)
- 500 grame făină albă
- Pentru decor:
- 100 grame ciocolată menaj albă
- 100 grame ciocolată menaj neagră
- bombonele decorative (diferite feluri)
- 2 linguri ulei (pentru topirea ciocolatei)
- făină pentru planșetă
Mod de preparare
Se amestecă untul topit, ouăle și zahărul, până se dizolvă. Se adaugă bicarbonatul stins cu oțet, esența de rom și apoi făina. Se face un aluat consistent care se învelește într-o folie de plastic (pungă de unică folosință) și se pune în frigider pentru câteva ore. De la scorțișoară, aluatul va avea o culoare bej spre maroniu.
După repausul recomandat, se scoate aluatul întărit din frigider, se porționează și fiecare porție se întinde cu sucitorul pe planșeta presărată cu făină, într-un strat de 5-6 milimetri grosime.
Cu formele din plastic (trecute în prealabil prin făină) se decupează în aluat figurinele dorite, se așază în tava prevăzută cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de 12-14 minute.
Figurinele se scot din cuptor când s-au rumenit foarte puțin pe fund. Ele sunt molcuțe, dar se vor întări când se vor răci.
Ciocolata menaj albă se răzuie fin într-un vas și se topește cu o lingură de ulei la bain-marie (la fel se va proceda și cu ciocolata neagră). Cu o linguriță, sau cu o paletă mică se decorează figurinele cu ciocolata albă topită, peste care se vor presăra bombonelele decorative, după care se lasă puțin să se întărească decorul. Când se termină ciocolata albă, se va topi și cea neagră și se va proceda la fel pentru decorarea figurinelor.
Se păstrează în cutii sau platouri închise (ca să rămână fragede) la o temperatură scăzută (nu neapărat în frigider).
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|