Se mixează untul cu: zahărul tos fin, ouăle, vanilia și esența de rom, până ce se omogenizează compoziția. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina albă, amestecată cu praful de copt. Se frământă puțin, iar când aluatul devine elastic și nelipicios, se pune într-o folie alimentară și se aplatizează. Se dă aluatul la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră, ca să se întărească.
Când aluatul s-a întărit, se scoate din frigider și pe planșeta înfăinată se întinde o foaie cu grosimea de 5 mm. Cu o formă sau cu un păhărel cu gura mică, se decupează fursecurile din aluat și se pun în tavă, pe hârtie de copt.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce fursecurile se usucă. Nu trebuie ca fursecurile să se rumenească, ci doar să se usuce și să rămână albe.
Când fursecurile s-au uscat, se scot din cuptor și se lasă să se răcorească.
Când s-au răcorit, se cuplează fursecurile, două câte două, înainte de a le umple, pentru că în cuptor, crescând, ele nu și-au păstrat forma perfect rotundă, așa că trebuie potrivite.
Se umplu fursecurile cu șerbet și se lipesc, după care se dau puțin la frigider, ca să se întărească șerbetul.
Între timp, se pregătește ciocolata pentru glazură. Se topește ciocolata răzuită, cu 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, la bain-marie.
Când șerbetul s-a întărit și fursecurile s-au lipit, se scot din frigider și se decorează cu ciocolată topită.
Fursecurile cu șerbet se păstrează într-un vas închis ermetic, la răcoare, până ce se epuizează.