Ingrediente
Pentru 70 biscuiti
- 230 g de faina
- 1 varf de sare
- 225 g de unt moale
- 1 lingurita rasa de aroma de vanilie naturala
- 120 g de zahar pudra
- 1 galbenus de ou
Pentru decor:
- 175 g ciocolata amara
- nuca de cocos rasa, alune macinate etc.
Mod de preparare
Amestecati faina cu sarea.
In bolul robotului frecati untul moale cu vanilia si zaharul pudra timp de 3 minute. Adaugati galbenusul si amestecati.
Puneti treptat faina si amestecati pana este incorporata.
Veti obtine un aluat destul de moale.
Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).
Presati si faceti apoi forme de S sau W.
Eu am facut de E si de S caci destinati pentru petrecerea unei colege drage ES care pleca la pensie.
Puneti-i pe placi acoperite de foaie de copt, lasati spatiu intre ei.
Puneti la rece 10 minute inainte de a-i pune la cuptor.
Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute.
Lasati-i sa se raceasca pe un grill.
Topiti ciocolata la "bain-marie". Inrobati biscuitii la un capat.
Presarati peste ciocolata pudra de nuca de cocos sau alune macinate. Lasati-i sa se usuce pe o foaie de copt cateva ore sau o noapte.
Bun fursec !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri de casa / Spritz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|