Ingrediente
- 440 g faina
- 220 g zahar
- 200 g unt
- 2 oua
- un praf de sare
- 1/2 fiola esenta migdale
Pentru finisare:
- un albus de ou
- alune de padure maruntite
- gem de capsuni
- gem de caise
Mod de preparare
Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra.
Amestecam la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.
Adaugam praful de sare, ouale si esenta de migdale. Mixam pentru omogenizare.
Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine un aluat moale, usor lipicios.
Din aluatul obtinut formam bile de marimea unei nuci pe care le trecem prin albus de ou batut si apoi prin alune maruntite.
Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul degetelor ( eu am folosit un maner rotund de cutit, pentru ca am unghiile mari si gauream aluatul :))) ) formam o adancitura in mijloc.
Dam tava la cuptor pentru cca 10 minute sau pana ce fursecurile devin aurii.
Scoatem fursecurile din cuptor si umplem golul din centru cu gem de fructe ( apentru diversitate, am folosit de caise si capsuni )
Am presarat peste gem fulgi de cocos.
Sunt delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu gem de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|