Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare

Postat de Valclaudia in Dulciuri
17 Apr 2017 | 4806 vizualizari
Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare

Delicii de Paste

Ingrediente

  • 600 gr faina alba
  • 300 gr unt gras (80% grasime) sau untura de porc
  • 200 gr zahar tos
  • 2 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie dupa gust
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • bombonele colorate
  • sclipici alimentar
  • cristale de zahar colorat

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, ouale, praful de copt, amestecam.

Incorporam apoi faina si obtinem un aluat usor faramicios pe care il vom impacheta in folie alimentara si il vom tine 1 ora, la rece.

Umplem recipientul presei de biscuiti cu aluat rece, formam fursecurile direct in tava neunsa si necaptusita cu hartie de copt, apoi le coacem la temperatura de 175 grade C, pana devin usor aurii.

Le scoatem din tava si le lasam la racit complet.

Topim ciocolata intr-o craticioara in 50 ml lapte, cu ajutorul unei pensule, pictam fursecurile dupa pricepere si inspiratie si le decoram in hainute de sarbatoare, folosindu-ne de bombonele diferit colorate, de cristale de zahar colorat si sclipici alimentar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Postat de sufletista

Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia....

Citeste continuarea

Cornulete cu bors

Postat de Constelatialeu

Cornulete cu bors

Incalzim putin borsul,apoi adaugam zaharul si drojdia,amestecam bine sa se dilueze si drojdia si zaharul,apoi adaugam uleiul si sarea.Intr-un castron cernem faina,radem lamaia si incepem sa turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2017, 18:34
Tare dichisite si pline de veselie sunt !
la 17.04.2017, 18:35
la 17.04.2017, 18:39
Woaaaa, ce faine-s!
la 17.04.2017, 18:48
Foarte frumoase!
la 17.04.2017, 19:14
imi plac foarte mult

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking