Desert fursecuri papuci

Postat de sufletista in Dulciuri
3 Ian 2018 | 5527 vizualizari
Desert fursecuri papuci

M-am inspirat de pe blogul lui edithskitcen reteta romaneasca

Ingrediente

  • Fursecuri
  • 230 g unt
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri otet
  • 200 g zahar
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • Crema
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 -3 linguri cacao
  • 200 g unt
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 cubulet unt
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana ce se termina. La final, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Formam suluri cam de grosimea unui deget, taiem bucati de cca. 4-5 cm lungime pe care le vom presa usor cu furculita.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 15 min, le lasam sa se raceasca complet inainte sa le umplem cu crema.

Intr-un vas adaugam laptele, cacaua, zaharul, lasam sa fiarba cca. 25 min pana ce se ingroasa usor, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam si lasam sa se raceasca complet.

Pentru glazura adaugam toate ingredientele intr-un vas, punem pe foc pana ce se topeste zaharul, lasam sa se raceasca.

Lipim cate 2 fursecuri, presam usor pentru a se indeparta excesul de crema care poate iesi prin parti.

Inmuiem fiecare fursec cu varful in glazura si apoi prin nuca de cocos. 

Le lasam pe o suprafata dreapta (tava/gratar) pana ce se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri papuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate

Postat de merisor67

Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate

Punem în recipientul unui blender merișoarele, smochinele și apa. Le transformăm într-un piure lipicios, care va constitui pasta pentru asamblarea batoanelor. Nu este nevoie...

Citeste continuarea

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Postat de Caty

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2018, 22:18
Delicioase!
la 03.01.2018, 22:26
la 03.01.2018, 22:31
sunt foarte dragute si sigur si bune
la 03.01.2018, 23:12
la 03.01.2018, 23:58

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking