Desert Tiramisu clasic

Postat de panacris in Dulciuri
21 Feb 2020 | 551 vizualizari
Desert Tiramisu clasic

Un dulce deosebit de gustos și fără foc! Da, unii sunt mai reticienți în a folosi ouăle crude, dar nu am avut niciodată probleme din această privință. ;)

Ingrediente

  • pișcoturi 400 g,
  • brânză Mascarpone 500 g,
  • ouă 3 bucăți,
  • zahăr pudră 200 g,
  • sare ½ linguriță,
  • oțet de mere ½ linguriță,
  • cafea măcinată 2 linguri,
  • apă rece 250 ml.,
  • cacao 50 g.
  • lichior Amaretto 50 ml.

Mod de preparare

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă.

Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă.

Brânza mascarpone şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă cu crema de gălbenușuri, ușor, până la omogenizare.

Se prepară cafeaua la ibric, cafetieră sau esspresor și se lasă la răcorit.

Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat lichiorul.

Un vas sau tavă mai adâncă, se tapetează cu folie alimentară, apoi se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.

Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece, minim 3 ore.

Prăjitura se răstoarnă pe un platou de servire, apoi se presară pudra de cacao.

Atenție pudra de cacao se presară doar înainte de servire.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu clasic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Tiramisu reţetă originală

Postat de privatelaura

Tiramisu reţetă originală

 Tiramisu reţetă originală Se pregătește o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm, destul de mare.  Se pregătește o cafea tare, foarte...

Citeste continuarea

Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata

Postat de eumimi

Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata

Mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.02.2020, 19:53
la 21.02.2020, 19:53
Gând la gând cu bucurie... Și eu am făcut astăzi ceva asemănător...
la 21.02.2020, 20:17
yammi
la 21.02.2020, 20:26
Misu asta e crud, crud, dar eu vreau doua portii...
la 21.02.2020, 20:46
Bun!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking