Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar

Postat de RuxyRux in Dulciuri
28 Oct 2020 | 374 vizualizari
Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar

Delicioase, usor de preparat si foarte foarte fragede!

Ingrediente

  • 350 gr. faina
  • 250 gr. unt gras( 82%)
  • 130 gr. zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pline de sirop de artar
  • 1 galbenus
  • o lingurita extract de vanilie
  • coaja de la doua portocale Bio( neaparat)
  • zeama de la o singura portocala medie Bio

Mod de preparare

Se mixeaza untul rece impreuna cu zaharul pudra, praful de sare, siropul de artar, aromele, vanilia, coaja de portocala, galbenusul de ou, sucul de portocale. Se adauga faina si praful de copt, cand aluatul s-a omogenizat perfect se opreste mixerul.

Eu am simplificat putin, am luat gramajoare de coca direct din bol si am modelat cu mana putin umeda fursecurile, nu e nevoie sa le bibiliti...le-am asezat pe foaia de copt la distanta unele de altele, apoi cu o furculita le-am aplatizat usor. Am ales sa fac fursecurile mai mari, dar daca doriti le puteti face mai micute.

Am copt fursecurile la 180 de grade C, pana s-au rumenit usor pe margine, in jur de 25 de minute. Daca le faceti micute, modificati timpul, probabil vor fi gata in jur de 12 sau 14 minute.

Cand s-au racit, le-am transferat cu grija pe un platou si le-am depozitat intr-o cutie.

Sper daca incercati reteta sa va placa, le puteti combina cu nutella, cu unt de arahide, etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Felii de ciocolata

Postat de RuxyRux

Felii de ciocolata

Untul se topeste, se trage vasul de pe foc si in el fierbinte se pune untul de cacao si ciocolata se omogenizeaza. Ouale cu praful de sare,  vanilia si zaharul se mixeaza 5 minute pana isi...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema de post

Postat de gicuta69

Desert prajitura Boema de post

Blat : Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.10.2020, 22:19
Buna bune
la 28.10.2020, 22:30
Perfecte în orice moment al zilei! Te îmbrățișez cu dor, Ruxy! Unele dintre cele mai bune prăjituri le-am mâncat făcute de tine... Aia cu lămâie și negresa cu cafea sunt preferatele mele și mă fac să mă gândesc la tine. ❤️❤️❤️❤️
la 28.10.2020, 22:33
Grozave aluaturi faci, Ruxu! Pline de arome si ingrediente bogate!
la 28.10.2020, 22:44
Multumesc Motanasule!
la 28.10.2020, 22:49
Delicii a la delicata Ruxy !

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking