Ingrediente
- trei pere potrivit de mari
- trei pliculeţe de zahăr vanilat
- 2 linguri de miere
- 100 gr zahăr
- 30 gr unt (eventual lapte condensat ori smântână de gătit)
- scorţişoară
Mod de preparare
Am considerat că perele trebuie să rămână cu codiţa, chiar dacă e posibil să pară un pic inestetic. Aşadar, se curăţă perele de coajă şi se scoate (pe cât posibil) miezul cu seminţele. Într-un vas cu apă, (adînc cât să acopere perele) se amestecă două linguri de miere şi două plicuri de zahăr vanilat. Se pun perele la fiert (până se înmoaie un pic) după care se scot şi se scurg.
Între timp se pregăteşte caramelul (pozele altă dată) :D din 100 gr de zahăr, 30 gr unt şi un plic de vanilie.
Pentru caramel se topesc cele 100gr de zahăr şi vanilia într-o crăticioară, la foc mic, amestecându-se să nu se lipească până când zahărul capătă culoarea caramelei. În acest timp se adaugă untul (smântâna ori laptele condensat, după caz) şi se omogenizează cu zahărul caramelizat.
Caramelul obţinut se toarnă fierbinte peste pere, şi imediat, se presară scorţişoară (opţional).
Pot fi servite calde sau reci, sunt la fel de bune.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere în sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (132)
|