Terină de clătite cu pere şi sos caramel

Postat de diaconta in Dulciuri
9 Oct 2011 | 4679 vizualizari
Terină de clătite cu pere şi sos caramel

Adică un fel de fix-pix,că nu prea aveam chef să mă complic.Mă gândisem la nişte pere înecate în sos caramel,dar parcă îmi era dor şi de clătite.Acuma nu cred ca o să se supere cineva că le-am adunat într-un desert.Problema a fost că pe când am vrut pere,de abia am gasit la piaţă din cele de care aveam nevoie.A mai rămas puţin caramel şi pentru terină,după ce au dat fetele iama la borcănelul meu.

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 3 oua
  • Lapte
  • Apa minerala
  • Faina
  • Sare
  • Ulei

Pentru umplutura:

  • 1 kg de pere
  • 2 linguri zahar
  • Vanilie
  • Scortisoara

Sos caramel:

  • 70 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 180 ml frisca
  • Sare
  • 1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare

Se pregatesc clatitele dupa reteta clasica sau preferintele fiecaruia.Ar fi  necesare cam 10-12 clatite.

Se curata perele si se taie bucati.Se pun doua linguri de zahar,se amesteca,se pune un baton de scortisoara si se pune intr-un vas pe foc.Se amesteca si se lasa pana cand perele se inmoaie sufiecient cat sa le putem zdrobi.Adaugam vanilia si inca un praf de scortisoara.

Cand s-au racit le sfarâmam cu o furculita,pot sa mai ramana si bucati întregi.

Intr-o forma de chec asezam o folie alimentara,apoi asezam primul rand de clatite,astfel încat sa îmbrace si marginile formei.Apoi punem umplutura de pere.Intindem putin si pe marginile formei(eu am uitat sa fac asta).Asezam apoi celelalte clatite,umplutura si pliem clatita peste ea.Procedam la fel si cu celelalte clatite si umplutura.La final incheiem cu o clatita peste care aducem si marginile clatitelor puse la inceput.Acoperim cu folie,punem peste ea o greautate si lasam la frigider cateva ore.Dupa acest timp,rasturnam pe un platou.

Servim cu sos caramel,frisca si …multa poftă.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de clătite cu pere şi sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (85)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata de capsuni

Postat de Ela68

Inghetata de capsuni

Capsunile se spala, se lasa la scurs si se pun in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul  unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte...

Citeste continuarea

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Postat de Corina33

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2011, 11:54
e feliuta mea
la 09.10.2011, 12:10
a ta sa fie Lau,daca ai fost pe faza
la 09.10.2011, 12:20
interesanta imbarligatura asta a ta Dia draga.... ...dar tre sa te cert ca n-ai fost prea generoasa cu pozele...si uite ce invarteala frumoasa a iesit...da cititnd ca tot pliezi si intinzi...nu am priceput mai nik...credc a-s io grea de cap...sau o fi de la gura de vermut ce-o trasai acus ....oricum ce-a iesit e super fain
la 09.10.2011, 12:24
Nu ma certa rau am avut multa treaba si n-am prea avut timp de poze si asa tot aparatul e mazgalit
nu e nimic complicat,asezi clatita de jumatate in tava,pui umplutura si o acoperi repejor cu cealalta jumatate.Urmatoarea clatita o pliezi in sens invers
te-am lamurit ori te-am incurcat mai rau
la 09.10.2011, 12:30
nuuuuuu...e ceata totala in capu meu ...da sper sa se mai risipeasca...sa iasa si soarele ...

Vezi toate comentariile (85)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking