Terină de clătite cu pere şi sos caramel

Postat de diaconta in Dulciuri
9 Oct 2011 | 4724 vizualizari
Terină de clătite cu pere şi sos caramel

Adică un fel de fix-pix,că nu prea aveam chef să mă complic.Mă gândisem la nişte pere înecate în sos caramel,dar parcă îmi era dor şi de clătite.Acuma nu cred ca o să se supere cineva că le-am adunat într-un desert.Problema a fost că pe când am vrut pere,de abia am gasit la piaţă din cele de care aveam nevoie.A mai rămas puţin caramel şi pentru terină,după ce au dat fetele iama la borcănelul meu.

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 3 oua
  • Lapte
  • Apa minerala
  • Faina
  • Sare
  • Ulei

Pentru umplutura:

  • 1 kg de pere
  • 2 linguri zahar
  • Vanilie
  • Scortisoara

Sos caramel:

  • 70 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 180 ml frisca
  • Sare
  • 1 lingurita esenta vanilie

Mod de preparare

Se pregatesc clatitele dupa reteta clasica sau preferintele fiecaruia.Ar fi  necesare cam 10-12 clatite.

Se curata perele si se taie bucati.Se pun doua linguri de zahar,se amesteca,se pune un baton de scortisoara si se pune intr-un vas pe foc.Se amesteca si se lasa pana cand perele se inmoaie sufiecient cat sa le putem zdrobi.Adaugam vanilia si inca un praf de scortisoara.

Cand s-au racit le sfarâmam cu o furculita,pot sa mai ramana si bucati întregi.

Intr-o forma de chec asezam o folie alimentara,apoi asezam primul rand de clatite,astfel încat sa îmbrace si marginile formei.Apoi punem umplutura de pere.Intindem putin si pe marginile formei(eu am uitat sa fac asta).Asezam apoi celelalte clatite,umplutura si pliem clatita peste ea.Procedam la fel si cu celelalte clatite si umplutura.La final incheiem cu o clatita peste care aducem si marginile clatitelor puse la inceput.Acoperim cu folie,punem peste ea o greautate si lasam la frigider cateva ore.Dupa acest timp,rasturnam pe un platou.

Servim cu sos caramel,frisca si …multa poftă.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de clătite cu pere şi sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (85)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cookies

Postat de comanligia

Cookies

Se amesteca untul moale cu zaharul si zaharul brun. Se adauga ouale,apoi faina strecurata,praful de copt,sarea si se amesteca. Se adauga pepite de ciocolata si se amesrteca iar. Se pun...

Citeste continuarea

Pasca

Postat de Creatsa

Pasca

Aluat: Am pregatit o maia din drojdie,2 lingurite de zahar,2 lingurite de faina si 4-5 linguri de lapte caldut pe care am lasat-o la dospit 15 minute. Separat am pus laptele cu zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2011, 11:54
e feliuta mea
la 09.10.2011, 12:10
a ta sa fie Lau,daca ai fost pe faza
la 09.10.2011, 12:20
interesanta imbarligatura asta a ta Dia draga.... ...dar tre sa te cert ca n-ai fost prea generoasa cu pozele...si uite ce invarteala frumoasa a iesit...da cititnd ca tot pliezi si intinzi...nu am priceput mai nik...credc a-s io grea de cap...sau o fi de la gura de vermut ce-o trasai acus ....oricum ce-a iesit e super fain
la 09.10.2011, 12:24
Nu ma certa rau am avut multa treaba si n-am prea avut timp de poze si asa tot aparatul e mazgalit
nu e nimic complicat,asezi clatita de jumatate in tava,pui umplutura si o acoperi repejor cu cealalta jumatate.Urmatoarea clatita o pliezi in sens invers
te-am lamurit ori te-am incurcat mai rau
la 09.10.2011, 12:30
nuuuuuu...e ceata totala in capu meu ...da sper sa se mai risipeasca...sa iasa si soarele ...

Vezi toate comentariile (85)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking