Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf si praful de copt. In alt vas topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam.
Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua.
Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si omogenizam.
Aici eu am omogenizat, mi s-a parut ca a iesit prea densa compozitia si am adaugat si laptele, dupa care am amestecat. Mi s-a parut apoi prea moale, si am mai adaugat un pic de faina. Am lasat la rece compozitia, astfel ca grisul s-a umflat si a rezultat un aluat dens, modelabil, dar usor moale.
Formam bilute de marime potrivita, le tavalim prin cacao amestecata cu zahar cu rom, apoi le asezam in tava de copt, la distanta de 2 cm unul de altul.
Le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 20 minute.
Le scoatem, apoi le transferam cu atentie pe un gratar de bucatarie si le lasam la racit.
Nu s-au intarit, nu s-au uscat, au iesit atat de pufoase si atat de bune.
Nu sunt foarte dulci, merg de minune la o cafea.