Desert galatopita

Postat de andaoana in Prajituri
6 Ian 2015 | 55557 vizualizari
Desert galatopita

Galatopita este o reteta greceasca foarte gustoasa si denumirea ei inseamna placinta cu lapte. Seamana foarte bine cu grisul cu lapte doar ca este coapta si se poate servi cu dulceata de fructe, toping de fructe, miere de albine sau de ce nu, cu sos de ciocolata sau caramel.

Ingrediente

  • 1200 ml lapte
  • 150 gr gris fin
  • 120 gr unt
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • scotisoara

Mod de preparare

Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit, dar sa nu fiarba si sa nu se afume. In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul in ploaie si amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase.

Cand avem o compozitie mai groasa (ca si o smantana proaspata) oprim focul si lasam cateva minute sa se raceasca. Adaugam ouale amestecand bine dupa fiecare si scortisoara.

Tava in care urmeaza sa coacem placinta o ungem bine cu unt si turnam in ea compozitia.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 ora.

Oprim focul cand placinta este maronie deasupra si mai lasam in cuptor pentru 15 minute. Se serveste la temperatuta camerei cu topping de fructe.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galatopita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se bat cu zaharul pana devin ca o bezea. Se...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine II

Postat de Ela68

Prajitura cu visine II

Mai intai pregatim visinele. Scoatem samburii si presaram putin zahar peste ele sa se lase zeama. Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2015, 12:04
la 06.01.2015, 12:08
Fain arata!
la 06.01.2015, 12:22
la 06.01.2015, 12:22
superba!
la 06.01.2015, 12:47
Direct la favorite!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking