Ingrediente
- 210 g pandișpan vechi de o zi,
- 60 g cuvertură de ciocolată neagră,
- 110 ml lapte,
- 20 g unt,
- 50 ml frișcă lichidă,
- Cireșe, după gust,
- Nucă rumenită și măcinată, după gust
Mod de preparare
Se rupe pandișpanul în bucăți mici, într-un castron.
Se pun într-un ibric ciocolata, laptele și untul și se încălzesc pe foc mic, amestecând mereu, până se topește ciocolata. Se toarnă peste pandișpan, se amestecă, astfel încât pandișpanul să se înmoaie. Eu am folosit o foaie de pandișpan din care decupasem cercuri pentru alt desert.
Separat, se bate cu mixerul frișca lichidă, însă ceva mai moale, apoi se încorporează în amestecul de mai sus.
Se ia câte o cireașă și se învelește în puțină compoziție pregătită anterior, formând apoi cu mâinile, găluște sau sfere, cum vreți să le spuneți.
Se tăvălesc găluștele prin nucă rumenită și măcinată. Sunt delicioase!
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/galuste-cu-cirese-si-nuci.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu cirese si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|