Desert galusti cu prune

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
16 Iul 2018 | 9345 vizualizari
Desert galusti cu prune

Recunosc ca mie imi plac mai mult cu gem de prune, dar azi le-am facut cu prune ca asa am avut ''indicatiuni'' pretioase...m-am inspirat de la Jamila.

Ingrediente

  • cca 1,300 kg cartofi albi
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • cca 450-500 g faina
  • cca 30 de prune fara samburi ( le-am ales sa nu fie foarte mari)
  • 70 g unt
  • 350 g pesmet
  • 300 g zahar brun
  • scortisoara macinata

Mod de preparare

Mai intai am pus cartofii la fiert, cartofii i-am fiert in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca, sa fie calduti.

Cat timp cartofii au stat la racit, m-am apucat sa scot samburii de la prune, in asa fel incat sa nu rup in doua prunele, apoi am luat 3 linguri de zahar din cele 300 g si am presarat este prune, amestecam si lasam sa-si lase zeama, apoi le punem intr-o strecuratoare sa se scurga.

Am pus tigaia wok sa se incinga, am adaugat untul si apoi pesmetul si am amestecat continuu pana pesmetul si-a schimbat culoarea, adaugam si zaharul si scortisoara (dupa gust) si continuam sa amestecam tragand tigaia de pe foc, lasam sa se raceasca.

Dupa ce cartofii s-au racit, ii pasam bine, adaugam ouale,uleiul, sarea si faina (nu toata) treptat, framantam, trebuie sa obtinem un aluat nu foarte tare, care este putin lipicios. Mie mi-a intrat cam 450 g faina, plus faina cu ajutorul careia am modelat galustile. Am luat faina pe maini, apoi am rupt din aluat am format o bila si apoi am aplatizat-o, am asezat in mijloc pruna si apoi am strans in asa fel incat sa formez bila la loc. Am procedat asa pana am terminat tot aluatul, mi-au iesit 30 de galusti. 

Am luat o cratita mai inalta, am umput-o mai mult de jumatate cu apa, am lasat sa fiarba apa, apoi am pus galustile in apa fiarta, am lasat sa fiarba pana cand s-au ridicat la suprafata, apoi le-am scos cu un spumar si le-am tavalit prin pesmet asa fierbinti ca sa prinda pesmetul de galusca.

Sunt bune ata calde, cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galusti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Galusti Cu prune

Postat de nico15

Galusti Cu prune

Se pun cartofii la fiert in apa. Cartofii se lasa in coaja de preferat sunt cartofii cu coaja rosie cei albi sunt mai moi si cer faina mai multa. Dupa ce s-au fiert carfofii se curata de coaja se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2018, 19:11
bune bune
la 16.07.2018, 19:19
Ce bine arata!
la 16.07.2018, 19:50
Pfff, arata de revista!
la 16.07.2018, 19:54
Mmm...ce bine arata!
la 16.07.2018, 20:16
Eu nu am mancat niciodata galuste cu prune! Vreau sa gust si eu una !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking