Desert gem de caise

Postat de licurici_lra in Dulceata / Gem
19 Aug 2017 | 2730 vizualizari
Desert gem de caise

Ingrediente

  • 1,3 kg caise
  • 600 g zahar
  • 1 lamaie
  • 6-7 samburi de caise

Mod de preparare

Caisele se spala si se rup in jumatati.

Intr-un tuci, se pun caisele cu zaharul.

Se fierb la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.

Cand este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si samburii de caise, curatati de pielita.

Se incearca consistenta punand o picatura pe o farfurie. Daca se tine, gemul e gata, daca nu, se mai fierbe.

Se da tuciul de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.

Se pune in borcane curate si uscate, se strang bine capacele si se lasa la racit invelite intr-un prosop umed, apoi se tin in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Postat de momo121

Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Separam oul. Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si mixam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam si galbenusul, mixam...

Citeste continuarea

Desert prajitura de joi a Octaviei

Postat de katty

Desert prajitura de joi a Octaviei

Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2017, 12:37
Delicios!
la 19.08.2017, 12:47
ce bun
la 19.08.2017, 13:21
Il ador!
la 19.08.2017, 13:38
la 19.08.2017, 15:48

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking